Waarschuwing kandidaten die CBR theorie examen willen afleggen

Het CBR waarschuwt kandidaten die theorie-examen willen afleggen voor reserveringswebsites die identiek zijn aan de website van het CBR en in veel gevallen hogere kosten rekenen voor het theorie-examen.

“Het is niet van grote ernst dat deze sites bestaan, maar kandidaten moeten zich er wel van bewust zijn met welke partij ze te maken hebben”, aldus Nathalie Dingeldein, woordvoerder van het CBR. Momenteel bedraagt het theorie-examen € 28,55, maar er zijn een aantal commerciële websites die landelijk adverteren, waarbij kandidaten zich aanmelden voor het theorie-examen en uiteindelijk hogere kosten moeten betalen.

Zoektermen

Het CBR wordt veel gezocht via Google. Zoektermen die veel naar voren komen zijn cbr.theorie-aanvragen.nl en theorie.bespreken.nl. De hoogste zoekresultaten verwijzen vaak niet door naar de officiële website van het CBR. Hierdoor weten kandidaten vaak niet met welke partij ze te maken hebben.

Het CBR benadrukt dat de reserveringswebsites niet vermeden hoeven te worden. Kandidaten betalen voor het stukje gebruiksgemak.
“Dat is prima, als mensen maar bewust zijn waar ze zich bevinden en dat een theorie-examen ook via het CBR kan.”

Deel dit bericht