Een vrijblijvende proefles in een automaat

Eerst een proefles daarna beslissen. Voor de start van je rijopleiding ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets!

Wil je beginnen met automaatrijlessen in Amsterdam

Voor de start van je rijopleiding ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rijinstructeur en bepalen of zijn manier van rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructeur een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

Automaat rijles

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor automaat rijles. Automaat rijden is de toekomst met het oog op het milieu en de toename van elektrische auto’s. Wij geven daarom nu ook rijles in automaat auto’s. Bij ons is er geen verschil in prijs tussen schakel lessen en automaat lessen. Op dit moment krijg je nog wel een code op je rijbewijs dat je alleen automaat auto’s mag besturen met dit type rijbewijs. De kans is groot dat, dat in de toekomst zal veranderen.

Persoonlijk advies

Een proefles duurt 60 minuten inclusief eindgesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij jouw rijinstructeur en of je een rijlespakket afneemt. Na je eerste rijles krijg je een advies over het te kiezen rijlespakket.

Wat voor lesmethode?

De  rijlessen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijlessen in Amsterdam van een vaste rij-instructeur in steeds dezelfde auto.

Bovag vorderingenkaart

Je rijinstructeur maakt gebruik van een inzichtelijke digitale vorderingenkaart, zodat je precies weet wat je hebt geleerd, op welk niveau je zit en wat je nog moet leren. Op deze manier weten leerling en rijinstructeur precies hoe ver de leerling gevorderd is.

Sneller je automaat rijbewijs halen? 
Volg deze tips:

  • Rijlessen van twee uur zijn effectiever dan rijlessen van één uur.
  • Neem twee keer per week rijles in plaats van één keer per week.
  • Probeer, als je als passagier bij iemand in de auto zit, mentaal en actief mee te rijden.
  • Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald!

Rijlesplanner voor automaat leerling

De rijlesplanner is een digitale omgeving waar leerlingen en ouders op kunnen inloggen. Op het leerling portaal kan de leerling bekijken hoeveel rijlessen hij nog tegoed heeft in het lespakket en wanneer zijn rijlessen gepland staan. Wanneer er openstaande facturen zijn kunnen deze eenvoudig via iDEAL worden voldaan.

Plan Rijles

Rijschool Overtoom maakt gebruik van de online rijlesplanner Plango. Je kunt de app voor op je mobiel, tablet of computer downloaden Playstore (voor Android smartphones of tablets) of in de App Store (voor iPhone en iPad). Zoek op PlanGo leerling om de App direct te installeren. Je krijgt bij inschrijving automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden om in te loggen. (Kunnen de playstore en de app store een link worden naar de app plango voor leerlingen)

Alle mogelijkheden van PlanGo

  • Eigen gegevens, gegevens van de instructeur/instructrice, vorderingenkaart en geplande rijlessen in de app inzien.
  • Inzage in het openstaande saldo van zichzelf.
  • Nieuwe lessen aankopen en snel betalen via iDEAL.
  • Leerling kan eenvoudig zelf theorie leren in de app.
  • De leerling kan zelf plannen en annuleren (tot 48u voor aanvang van de les) in de agenda van de instructeur/instructrice.

Halen en brengen

Dit scheelt je tijd, want je hoeft niet eerst naar de rijschool te komen. Dit wordt vaak oneerbiedig “taxi rijden” genoemd. Met andere woorden, je brengt eerst de leerling voor jou naar huis of opstapplaats, en daarna pas begint je eigenlijke rijles.

In feite heb je dus minder effectieve lestijd. Maar is dit wel zo? Heb je een goede rijinstructeur, dan beginnen je rijlessen vanaf het moment dat je in de lesauto stapt. Of er nu wel of geen andere leerling op de achterbank zit die je moet wegbrengen. Voor jezelf is het ook een goede test. Ben je meer afgeleid of gespannen als er iemand anders dan je rijinstructeur meerijdt? Dit is ook een uitstekend moment voor het zelfstandig route rijden naar het huis van de andere leerling met navigatie of een clusteropdracht. Zit je zelf achterin tijdens de rijles van een andere cursist, dan kun je hier ook weer van leren. Zie het als een toevoeging op je rijles en let zelf ook actief op! Bedenk hoe je zelf zou handelen in bepaalde verkeerssituaties.

Zelf rijlessen plannen

Bij Rijschool Overtoom kun je je rijlessen al een aantal weken vooruitplannen.
Dit is prettig. Houd er wel rekening mee dat wanneer je verder vooruit plant, de
kans ook groter is dat je rijinstructeur je rijles wel eens moet verzetten.
Bijvoorbeeld als hij een datum voor een praktijkexamen voor een andere
kandidaat reserveert op de dag en tijd dat jij autorijles zou hebben. Een

rijexamen gaat altijd voor op jouw rijles, examentijden zijn soms moeilijk te
reserveren. Het kan ook gebeuren dat je rijinstructeur je vraagt of je iets
eerder of later autorijles kan volgen omdat het later blijkt dat jouw rijles lastig
aansluit op de rest van de geplande rijlessen die dag.