BOVAG - Rijschool Overtoom

Bij BOVAG – Rijschool Overtoom weet je waar je aan toe bent.

Waarom een Bovag rijschool

Het roze papiertje is misschien wel het meest felbegeerde papiertje van Nederland. Logisch dus dat je zo snel mogelijk voor het rij-examen wilt slagen. Wie rijlessen neemt bij een rijschool die bij de Bovag is aangesloten, maakt een verstandige keuze. Of het nu gaat om deskundige instructeurs die zich houden aan de BOVAG-gedragscode, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen, een aantrekkelijke betrouwbare Bovag lesovereenkomst en natuurlijk een goed slagingspercentage; een Bovag rijschool biedt het je allemaal.

Bovag-kwaliteit-rijscholen

BOVAG garandeert zekerheid en betrouwbaarheid. Dat geldt ook voor de rijscholen. Rijscholen die bij BOVAG zijn aangesloten moeten voldoen aan strenge kwaliteiteisen en de BOVAG-gedragscode. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een driejaarlijkse inspectie door een onafhankelijk instituut. Voldoet de rijschool weer aan de norm, dan mag hij weer drie jaar het BOVAG-logo voeren.

Als de kwaliteit om wat voor reden dan ook tegenvalt of er ontstaat een conflict tussen jou en de rijschoolhouder, dan kunt je een beroep doen op het BOVAG Bemiddelingsbureau. De onafhankelijke deskundigen van dit bureau zullen proberen om samen tot een oplossing te komen.

BOVAG-gedragscode duidelijke afspraken

BOVAG aangesloten rijscholen staan borg voor kwaliteit en zekerheid. Dit komt tot uiting in de BOVAG-gedragscode aan de hand van een aantal duidelijke afspraken. Wel zo fijn; je weet waar je aan toe bent en je kunt van je rijschool verwachten dat deze zich ook aan deze afspraken houdt. Indien je kiest voor een rijschool die lid is van de BOVAG, bent je gegarandeerd zeker van de volgende diensten:

  1. Alle afspraken tussen jouw en ons staan helder omschreven in de lesvoorwaarden. Je ontvangt daarvan een exemplaar voordat je met de opleiding begint.
  2. Je sluit met ons een lesovereenkomst af waarin je opleiding met ons wordt afgestemd. Zo ontstaan nooit verrassingen over wat nu precies is afgesproken.
  3. Je hebt gedurende de gehele opleiding zoveel mogelijk dezelfde instructeur.
  4. Je eigen instructeur/trice is aanwezig tijdens je praktijkexamen en zal tijdens dit examen zoveel mogelijk meerijden.
  5. Een gepubliceerd lestarief gaat uit van 60 minuten. Afwijkingen hierop worden door ons erbij vermeld.
  6. Je instructeur/trice maakt gebruik van een inzichtelijke vorderingenkaart, zodat je precies weet wat je hebt geleerd, welk niveau je zit en wat je nog moet leren.
  7. Een examenaanvraag blijft niet bij ons liggen. Deze wordt door ons binnen 7 dagen aan het CBR verstuurd.
  8. Onze slagingspercentages zijn inzichtelijk. Je kunt er altijd naar vragen.Wij geven les conform de door BOVAG en het CBR opgestelde Rijprocedure waarin precies is vastgelegd wat je moet leren en waar de examinator je op toetst. Zo kom je tijdens het praktijkexamen nooit voor verrassingen te staan.
  9. Ben je het ergens niet mee eens? Dan kun je dit met ons altijd bespreekbaar maken. Komen we er samen niet uit dan kun je je wenden tot het bemiddelingsbureau van BOVAG te Bunnik of de Geschillencommissie Voertuigen te Den Haag.

Bekijk onze beoordelingen.