Liever rijles van een vrouw...

Ben jij een vrouw en voel je je meer op je gemak bij een vrouwelijke rijinstructeur! Wil je in een vertrouwde sfeer je rijbewijs halen?

Vrouwen rijschool Amsterdam (Vrouw)vriendelijke rijles

De meeste vrouwen leren anders autorijden dan mannen. Dat geldt ook voor het leren besturen van een auto. Vrouwen hebben vaak een ander soort aandacht en steun nodig dan mannen. Soms krijgen vrouwen niet de juiste middelen aangereikt om overzicht te houden en ontspannen te leren rijden. Ze worden hierdoor onzeker en verliezen controle in moeilijke situaties. Om te leren autorijden heb je dan meer aan een vrouwelijke instructeur. Vrouwen zijn nauwkeuriger, hebben meer geduld en vinden het vaak niet vervelend om dingen meerdere keren uit te leggen. Ook hebben vrouwen eerder iets door als er iets is met de leerling en kun je bij ze terecht voor emotionele steun. Vrouwen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. Het is in ieder geval verstandig om voor de rijopleiding voor vrouwen te kiezen als je bij voorbaat al tegen de rijlessen opziet. Als eerste vrouwen rijschool in Amsterdam is rijschool Overtoom al meer dan 30 jaar een begrip voor het geven van (vrouw)vriendelijke rijopleidingen, Overtoom rijschool Amsterdam wordt door vrouwen gerund! We zijn een BOVAG aangesloten vrouwen rijschool.

Beginnen met rijles voor vrouwen Amsterdam

Voor de start van je rijopleiding voor vrouwen ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rijinstructrice en bepalen of haar manier van het rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructrice een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen. Wanneer je last hebt van rijangst, ook dan kunnen wij van Rijschool Overtoom jou helpen!

Persoonlijk advies

Een proefles duurt 60 minuten inclusief gesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij jouw rijinstructrice en of je een rijlespakket afneemt. Na je eerste rijles krijg je een advies over het te kiezen rijlespakket.

Wat voor lesmethode?

De  rijlessen voor vrouwen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd autorijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijles van een vaste rij-instructrice in steeds dezelfde auto.

Rijopleiding voor vrouwen Amsterdam

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je goed en verantwoord leert autorijden en niet dat je ’even’ het rijbewijs haalt. Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Veruit de meeste vrouwen kiezen voor een reguliere rijopleiding. Je volgt 1 of meerdere keren per week rijles en je werkt zo naar je tussentijdse toets en praktijkexamen toe.

Duur en frequentie van de rijlessen voor vrouwen

Rijlessen van 2 uur (blokuren) zijn veel effectiever dan rijlessen van een uur. Rijlessen die langer dan 2 uur duren zijn voor de meeste vrouwen juist weer minder effectief. Het is na 2 uur moeilijk je concentratie vast te blijven houden en nieuwe informatie op te nemen.

Neem meerdere malen per week rijles

Niet alleen heb je dan sneller je rijbewijs, je zal uiteindelijk ook minder rijlessen nodig hebben. Als je 1 x per week een uur rijles neemt wordt je rijbewijs halen een erg lang verhaal en is het gevaar groot dat je je motivatie kwijt raakt. Je bent meer dan de helft van je rijles tijd kwijt aan herhalen. Hierdoor blijft er veel minder lestijd over voor het aanleren van nieuwe dingen en heb je dus meer rijlessen nodig dan noodzakelijk. Rijlessen van 120 minuten zijn daarom veel effectiever dan een rijles van 1 uur! We raden je aan 2 maal per week een rijles te nemen indien je de tijd en de financiële middelen hebt. Bijvoorbeeld 2 x 2 uur.

Volg je rijopleiding voor vrouwen zoveel mogelijk overdag als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent. Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. Omdat je deze verkeerssituaties in de verkeersdrukte overdag vaker tegenkomt dan in de avonduren, zijn je rijlessen overdag waardevoller omdat je in deze rijlessen meer verkeerssituaties kunt trainen.

Bovag vorderingenkaart

Je rijinstructrice maakt gebruik van een inzichtelijke vorderingenkaart, zodat je precies weet wat je hebt geleerd, op welk niveau je zit en wat je nog moet leren. Op deze manier weten leerling en rijinstructrice precies hoe ver de leerling gevorderd is en welke onderdelen extra aandacht verdienen.

BOVAG garandeert zekerheid en betrouwbaarheid

Cursisten die vooruitbetalen voor rijles pakket bij een Bovag-rijschool krijgen automatisch ‘BOVAG-garantie’ op hun rijlessen. In geval van faillissement van de rijschool worden de vooruitbetaalde rijlessen zonder meerkosten overgenomen door een andere BOVAG rijschool.

Vrouwen rijden beter auto

Vrouwen rijden beter auto dan mannen. Mannelijke bestuurders hebben weliswaar meer aanleg voor autorijden, maar omdat ze meer risico’s nemen raken ze vaker betrokken bij ernstige ongevallen. Vooral jonge mannen zijn een gevaar op de weg.

Uit statistieken blijkt dat per miljard kilometer die ze afleggen iets meer dan drie mannelijke bestuurders om het leven komen. Voor vrouwelijke autorijders ligt dat op nog geen twee. Dat blijkt uit berekeningen die de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) voor deze krant heeft gemaakt.

Vrouwen raken gemiddeld wel vaker (licht)gewond en veroorzaken meer (kleine) aanrijdingen. Volgens verkeersdeskundigen komt dat omdat vrouwen vaker in woon- en winkelgebieden rijden. Daar gebeuren de meeste aanrijdingen, meestal met alleen blikschade. „Als je naar het totale plaatje kijkt, rijden vrouwen simpelweg veiliger”, zegt de Groningse verkeerswetenschapper Karel Brookhuis.

Als mannen hun fatsoen zouden kunnen houden, zouden zij beter rijden, stelt SWOV. Mannen rijden meer, hebben daardoor meer ervaring en beheersen hun voertuig beter. Maar hun hormonen spelen hen parten, waardoor ze meer risico’s nemen en roekeloos rijden. Ze zitten vaker onder invloed achter het stuur, doen minder vaak hun gordel om en zoeken vaker de confrontatie.

Vooral jonge mannen gedragen zich roekeloos en trekken daardoor het totale gemiddelde van de mannen in het rood. In 2005 kwamen 62 autobestuurders tussen de 18 en 24 jaar om het leven. Dat waren 50 mannen en 12 vrouwen. Ook raakten 416 mannelijke bestuurders gewond tegenover 212 vrouwen. Omgerekend naar gereden kilometers (in miljarden) blijven die verschillen bestaan tot de leeftijd van dertig jaar.

Zwanger tijdens je rijopleiding

De eerste maanden van je zwangerschap kun je uiteraard zonder enig probleem zelf auto rijden. In veel auto’s zijn de stoelen en het stuur tegenwoordig zo te verstellen, dat je dikke buik er ook de laatste maanden nog wel tussen past. Maar er zijn aanwijzingen dat je reactievermogen die laatste maanden wat minder is en je je moeilijker kunt concentreren. Ons advies is in overleg moet je instructeur/trice een lesplan te maken en te stoppen met je rijopleiding tot je je niet meer zeker of lekker voelt achter het stuur. Onze ervaring is dat je rondt de zevende maand moeite krijgt met je dikke buik en de nodige concentratie problemen, neem pauze en begin één tot twee maanden na de bevalling weer met rijles.

Rijschool vrouwen Amsterdam…vrouwen rijschool Overtoom Amsterdam voor (vrouw)vriendelijk rijles