Slagingspercentage rijscholen Amsterdam

De Beste Rijscholen Amsterdam vermeldt Rijschool Overtoom vanwege een hoog slagingspercentage en het aantal leerlingen op jaarbasis.

De beste rijscholen in Amsterdam

Slechts twee criteria bepalen welke autorijscholen op debesterijscholen.nl/amsterdam worden geplaatst:

  1. Alle vermelde autorijscholen scoren een slagingspercentage dat minimaal 10% hoger is dan het gemiddelde percentage. Het CBR publiceert voor iedere regio het regionaal slagingspercentage.Rijscholen worden vergeleken met rijscholen uit hun eigen regio en niet met landelijke gemiddelde. In iedere afzonderlijke regio hebben alle rijscholen te maken met dezelfde omstandigheden waaronder examens plaatsvinden.
  2. Alle vermelde autorijscholen hebben meer dan 50 leerlingen per jaar. Het slagingspercentage zegt heel veel over de kwaliteit van de rijschool, maar alleen als dit cijfer gebaseerd is op een groot aantal examens.Een hoog percentage, behaalt met minder dan 50 examens is minder valide en objectief. Tevens zal een percentage gebaseerd op een groot aantal examens minder fluctueren.

Rijschool Ovetoom heeft in de zomer van 2019 een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar rijscholen in Noord-Holland. Hierbij kun je denken aan de duurste rijscholen per gemeenten en het hoogste slagingspercentage.

Gevarieerd slagingspercentage: hoe kan dat?

Rijschool Overtoom heeft een gevarieerd slagingspercentage van gemiddeld tot goed door het geven van reguliere rijlessen, faalangstbegeleiding, rijangstbegeleiding en leerlingen van alle leeftijden. Hierdoor is het percentage het ene kwartaal hoger dan het andere kwartaal.

We krijgen ook regelmatig leerlingen die overgestapt zijn van rijschool, omdat ze slechte ervaringen hadden.

Alle soorten leerlingen zijn welkom

Rijschool Overtoom geeft les aan alle soorten leerlingen. De snelle leerling maar ook de minder goed lerende behoren tot ons leerling-bestand. Rijschool Overtoom wil een zo goed mogelijk resultaat per leerling en zal geen leerlingen afwijzen die wellicht iets eerder zullen zakken dan de gemiddelde leerling.

Ook oudere leerlingen krijgen bij ons de kans hun rijbewijs te halen. De visie van onze rijschool is dat iedereen de kans verdient op zijn of haar rijbewijs. Of dit nu in één keer is of dat er meerdere examens voor nodig zijn.
Bij Rijschool Overtoom kiezen we niet alleen voor een hoog slagingspercentage, maar ook voor kwalitatief onderwijs afgestemd per leerling.

Is het slagingspercentage betrouwbaar?

Het slagingspercentage is helaas niet altijd betrouwbaar. Een rijschool kan namelijk makkelijk adverteren met een hoge slagingspercentage, omdat het werkelijke slagingspercentage voor de klant niet of moeilijk terug te vinden is.

Daarnaast kan een kleine rijschool zijn rijexamens aanvragen via een grote organisatie, maar dit kan ook andersom. Deze uitslagen staan dan wel op de CBR website, maar zijn voor jou als klant niet herkenbaar te linken aan de rijschool.

Slagingspercentages worden door sommige rijscholen zo bewerkt dat deze positiever door het CBR worden weergegeven dan de slagingspercentages eigenlijk zijn. Dit doen ze onder andere door:

  • Leerlingen te weigeren die relatief gezien minder kans van slagen hebben: Bijvoorbeeld leerlingen die last hebben van erge nervositeit, weinig aanleg hebben, oudere leerlingen of leerlingen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Natuurlijk mag dit officieel niet, maar zegt een rijschool een wachtlijst van 3 maanden te hebben, dan ga je vaak vanzelf wel op zoek naar een andere rijschool waar je op korte termijn met rijles kunt beginnen.
  • Slechte leerlingen zonder dat zij het merken laten afrijden onder een andere rijschoolnaam.

Het slagingspercentage van Rijschool Overtoom vind je op de website van het CBR.