Slagingspercentage

Door de variatie van leerlingen zul je zien dat het slagingspercentage bij onze rijschool per kwartaal wisselt.

De beste rijscholen in Amsterdam

Slechts twee criteria bepalen welke autorijscholen op debesterijscholen.nl/amsterdam worden geplaatst:
1.  Alle vermelde autorijscholen scoren een slagingspercentage dat minimaal 10% hoger is dan het gemiddelde percentage. Het CBR publiceert voor iedere regio het regionaal slagingspercentage. Wij vergelijken alle rijscholen met de rijscholen in hun eigen regio. En dus niet met het landelijk gemiddelde. In iedere afzonderlijke regio hebben alle rijscholen te maken met zelfde omstandigheden waaronder examens plaats vinden.
2.  Alle vermelde autorijscholen hebben meer dan 50 leerlingen per jaar. Het slagingspercentage zegt heel veel over de kwaliteit van de rijschool. Maar alleen als dit cijfer gebaseerd is op een groot aantal examens. Een hoog percentage, behaalt met minder dan 50 examens is minder valide en objectief. Tevens zal een percentage gebaseerd op een groot aantal examens minder fluctueren.

Gevarieerd slagingspercentage

Rijschool Overtoom heeft een gevarieerd slagingspercentage van gemiddeld tot goed door een gevarieerd leerlingen bestand. Door de variatie van leerlingen zul je zien dat het slagingspercentage bij onze rijschool per kwartaal wisselt. De reden van deze wisselingen is dat er in bepaalde periode meer talentvolle leerlingen examen hebben gereden dan in de volgende periode. Door het geven van de reguliere rijlessen, faalangstbegeleidingen en leerlingen van alle leeftijden is het percentage het ene kwartaal hoger terwijl het andere kwartaal het slagingspercentage weer lager kan zijn. Rijschool Overtoom krijgt ook regelmatig te maken met leerlingen die bij andere rijscholen vandaan komen.

Alle soorten leerlingen

Rijschool Overtoom geeft les aan alle soorten leerlingen. De snelle leerling maar ook de minder goed lerende behoren tot ons leerling-bestand. Rijschool Overtoom wil een zo goed mogelijk resultaat per leerling en zal geen leerlingen afwijzen die wellicht iets eerder zullen zakken dan de gemiddelde leerling. Ook oudere leerlingen krijgen bij ons de kans hun rijbewijs te halen. Iedereen verdiend immers een kans op zijn of haar rijbewijs is de visie van onze rijschool of dit nou in 1 keer is of dat er meerdere examens voor nodig zouden zijn. Bij rijschool Overtoom kiezen wij niet alleen voor een hoog slagingspercentage, maar kwaliteit onderwijs afgestemd per leerling.

Is het slagingspercentage betrouwbaar?

Slagingspercentages worden door sommige rijscholen zo bewerkt dat deze positiever door het CBR worden weergegeven als de slagingspercentages eigenlijk zijn.

  • Leerlingen weigeren die relatief gezien minder kans van slagen hebben
    Bijvoorbeeld leerlingen die last hebben van erge nervositeit, weinig aanleg hebben, oudere leerlingen of leerlingen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Natuurlijk mag dit officieel niet, maar zegt een rijschool een wachtlijst van 3 maanden te hebben, dan ga je vaak vanzelf wel op zoek naar een andere rijschool waar je op korte termijn met rijles kunt beginnen.
  • Slechte leerlingen zonder dat zij het merken laten afrijden onder een andere rijschoolnaam.

Rijschool staat niet vermeld op slagingspercentages rijscholen  De rijschool adverteert met een hoog slagingspercentage maar je kunt de rijschool niet terugvinden op de CBR website. Het slagingspercentage van de rijschool is dan niet te controleren en kan ook niet bij het CBR worden opgevraagd. Dit kan een kleine rijschool zijn die zijn rijexamens aanvraagt via een grote organisatie, maar ook zeker andersom: een grote organisatie die de rijexamens direct door de zelfstandige rijinstructeurs laat aanvragen. Deze uitslagen staan dan wel op de CBR website, maar zijn voor jou als klant niet herkenbaar te linken aan jouw rijschool. De rijschool kan dan ook makkelijker adverteren met een hoog slagingspercentage omdat het werkelijke slagingspercentage voor de klant niet of moeilijk terug te vinden is.

Je kunt het slagingspercentage van Rijschool Overtoom vinden op de site van het CBR

Website CBR: rijschool-overtoom slagingspercentage CBR