Buitenlands rijbewijs

Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. In deze pagina staat beschreven wanneer en hoe u dat kunt doen.

Buitenlands rijbewijs omwisselen naar Nederlands rijbewijs

Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. In dit artikel staat beschreven wanneer en hoe u dat kunt doen.
U hoeft uw rijbewijs overigens niet meteen om te wisselen. U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een Buitenlands-rijbewijs.

Voorwaarden

U kunt het buitenlandse rijbewijs alleen omwisselen als:

Rijbewijs afgegeven buiten EU

  • Bij een rijbewijs afgegeven buiten de EU geldt dat u in het jaar van afgifte van het rijbewijs minimaal 185 dagen woonachtig moet zijn geweest in het land van afgifte. Dit kunt u aantonen door bijvoorbeeld een kopie van uw paspoort, een werkgeversverklaring of salaris- en belastingdocumenten op te sturen.
  • Voor een rijbewijs dat is afgegeven buiten de EU geldt bovendien dat omwisseling op basis van jongere leeftijd niet mogelijk is. U moet dus voor een bepaalde rijbewijscategorie de minimumleeftijd hebben bereikt zoals deze in Nederland geldt

Meer informatie Voorwaarden-voor-omwisselen-buitenlands-rijbewijs-naar-Nederlands-rijbewijs