Een vrijblijvende proefles

Eerst een proefles daarna beslissen. Voor de start van je rijopleiding ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets!

Wil je beginnen met rijlessen in Amsterdam

Voor de start van je rijopleiding ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rijinstructeur en bepalen of zijn manier van rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructeur een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

Persoonlijk advies

Een proefles duurt 60 minuten inclusief eindgesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij jouw rijinstructeur en of je een rijlespakket afneemt. Na je eerste rijles krijg je een advies over het te kiezen rijlespakket.

Wat voor lesmethode?

De  rijlessen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijlessen in Amsterdam van een vaste rij-instructeur in steeds dezelfde auto.

Bovag vorderingenkaart

Je rijinstructeur maakt gebruik van een inzichtelijke digitale vorderingenkaart, zodat je precies weet wat je hebt geleerd, op welk niveau je zit en wat je nog moet leren. Op deze manier weten leerling en rijinstructeur precies hoe ver de leerling gevorderd is.

Rijlesplanner voor de leerling

De rijlesplanner is een digitale omgeving waar leerlingen en ouders op kunnen inloggen. Op het leerling portaal kan de leerling bekijken hoeveel rijlessen hij nog tegoed heeft in het lespakket en wanneer zijn rijlessen gepland staan. Wanneer er openstaande facturen zijn kunnen deze eenvoudig via iDEAL worden voldaan.

Plan Rijles

Rijschool Overtoom maakt gebruik van de online rijlesplanner Plan Rijles van FlexPulse. Je kunt de app voor op je mobiel, tablet of computer downloaden Play Store (voor Android smartphones of tablets) of in de App Store (voor iPhone en iPad) . Zoek op ‘Plan Rijles’ om de App direct te installeren. Je krijgt bij inschrijving automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden om in te loggen.

Alle mogelijkheden van de rijlesplanner

  • Eigen gegevens, vorderingenkaart en geplande rijlessen online inzien.
  • Inzage in facturen, betalingen en het openstaande saldo van zichzelf.
  • Openstaande facturen snel betalen via iDEAL.
  • Leerling geeft online akkoord op de BOVAG Lesovereenkomst
  • Leerling kan eenvoudig zelf online een theorie-examen aanvragen
  • Optioneel kan de leerling zelf plannen en annuleren in de agenda

Halen en brengen

Dit scheelt je tijd, want je hoeft niet eerst naar de rijschool te komen. Dit wordt vaak oneerbiedig “taxi rijden” genoemd. Met andere woorden, je brengt eerst de leerling voor jou naar huis of opstapplaats, en daarna pas begint je eigenlijke rijles.

In feite heb je dus minder effectieve lestijd. Maar is dit wel zo? Heb je een goede rijinstructeur, dan beginnen je rijlessen vanaf het moment dat je in de lesauto stapt. Of er nu wel of geen andere leerling op de achterbank zit die je moet wegbrengen. Voor jezelf is het ook een goede test. Ben je meer afgeleid of gespannen als er iemand anders dan je rijinstructeur meerijdt? Dit is ook een uitstekend moment voor het zelfstandig route rijden naar het huis van de andere leerling met navigatie of een clusteropdracht. Zit je zelf achterin tijdens de rijles van een andere cursist, dan kun je hier ook weer van leren. Zie het als een toevoeging op je rijles en let zelf ook actief op! Bedenk hoe je zelf zou handelen in bepaalde verkeerssituaties.

Vooruit plannen

Bij Rijschool Overtoom kun je je rijlessen al een aantal weken vooruit plannen. Dit is prettig! Houd er wel rekening mee dat wanneer je verder vooruit plant, de kans ook groter is dat je rijinstructeur je rijles wel eens moet verzetten. Bijvoorbeeld als hij een datum voor een praktijkexamen voor een andere kandidaat reserveert op de dag en tijd dat jij autorijles zou hebben. Een rijexamen gaat altijd voor op jouw rijles, examentijden zijn soms moeilijk te reserveren. Het kan ook gebeuren dat je rijinstructeur je vraagt of je iets eerder of later autorijles kan volgen omdat het later blijkt dat jouw rijles lastig aansluit op de rest van de geplande rijlessen die dag.

Welke dagen en tijden geeft rijschool Overtoom rijles?

De rijlessen worden gegeven Ma t/m Za van 8:00 uur tot 20:00 uur.