Leersnelheid en rijervaring

Op basis van de resultaten van een proefles en zijn ervaring kan de instructeur een inschatting maken hoeveel rijlessen je gemiddeld nodig hebt.

Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig

Het is aan te raden om eerst een proefles te volgen, voordat je rijlessen neemt. De rij-instructeur maakt op basis van de resultaten en zijn ervaring een inschatting hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt om je rijbewijs in Amsterdam te halen.

Houd wel altijd in gedachten dat het een inschatting is, je kunt je sneller of misschien minder snel ontwikkelen dan je rij-instructeur op basis van de proefles heeft ingeschat.

Wat is het gemiddelde aantal rijlessen?

Het is normaal dat er gemiddeld 40 rijlessen nodig zijn om aan het praktijkexamen deel te mogen nemen. De BOVAG gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft en elke jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.

Dit is uiteraard een gemiddelde. De één heeft meer aanleg dan de ander. Het belangrijkste is dat je wordt opgeleid tot een veilige en verantwoordelijke bestuurder. Dit is mogelijk bij onze autorijschool in Amsterdam.

Vroeger werd gezegd dat je pas écht leert autorijden als je eenmaal je rijbewijs hebt. Daar zijn wij het niet mee eens. Uiteraard wordt het autorijden routine en zal je allen handelingen beter leren beheersen, maar veilig autorijden leer je tijdens je rijlessen.

Om verkeersongelukken met beginnende bestuurders te voorkomen, is daarom ook in maart 2019 besloten om het praktijkexamen anders in te richten. Tijdens het vernieuwde rijexamen worden de leerlingen getest op eigen verantwoordelijkheid en het maken van veilige keuzes.

Onze rijlessen zijn daar ook op ingericht: wij zorgen ervoor dat al onze leerlingen veilig kunnen rijden voordat ze rijexamen doen.

Sneller je rijbewijs halen? Volg deze tips:

  • Rijlessen van twee uur zijn effectiever dan rijlessen van één uur.
  • Neem twee keer per week rijles in plaats van één keer per week.
  • Probeer, als je als passagier bij iemand in de auto zit, mentaal en actief mee te rijden.
  • Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald!

Rijschool Overtoom geeft rijlessen in de regio Amsterdam

Woon je in de regio Amsterdam en ben je op zoek naar een autorijschool? Dan zit je goed bij Rijschool Overtoom. Wij geven rijlessen door heel Amsterdam.