Rijopleidingen voor elke leeftijd

Je bent 50+ en je wilt op latere leeftijd het rijbewijs gaan halen? Steeds vaker heeft onze rijschool leerlingen in de auto die zich in deze leeftijdscategorieën bevinden.

Rijschool Overtoom voor de oudere 50plus leerling

Op latere leeftijd mobiel worden? Je hebt nog nooit rijles gehad of misschien vroeger toen je nog jong was een aantal rijlessen. Je rijbewijs halen heb je steeds voor je uit geschoven. Misschien is je partner niet meer in staat om verantwoord auto te rijden, of word je gedwongen door andere omstandigheden op latere leeftijd het rijbewijs te halen? Heb je wellicht rijangstRijschool Overtoom in Amsterdam heeft voor de oudere beginnende automobilist een wat rustiger opgebouwde 50 plus rijopleiding.

BOVAG rijschool Overtoom Amsterdam voor een goede en betrouwbare 50 plus rijopleiding.

Rijschool Overtoom heeft een speciale 50 plus rijopleiding. Wij kunnen je na 30 jaar ervaring een deskundig en betrouwbaar advies geven en jou zo helpen om een rijopleiding uit te kiezen die voor jou het meest geschikt is. Hou er rekening mee dat een rijopleiding voor de wat oudere leerling meer tijd vergt dan voor een jongere leerling. In je eigen tempo wordt een stevige basis ontwikkeld voor het uitvoeren van de toekomstige verkeerstaak. Rijles voor ouderen, onze 50 plus rijopleidingen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stap methode: je krijgt gestructueerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Alleen zo kunnen wij je zo goed mogelijk begeleiden om je te laten slagen voor je rijexamen, zodat je in de toekomst met veel plezier veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig op latere leeftijd?

In Nederland is het normaal dat er ongeveer 40 rijlessen nodig zijn om aan het praktijkexamen deel te nemen. De Bovag gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar 40 rijlessen nodig heeft en elke jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt. Zo kun je uitrekenen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt om in één keer te slagen voor het praktijkexamen. Dit is natuurlijk maar een schatting. Het hangt vooral af van je leeftijd en leersnelheid.  Wij hebben ruime ervaring met 50 plus leerlingen, die op wat latere leeftijd beseffen, dat het lastig is, dat ze geen rijbewijs hebben. Meer informatie over 50 plus rijles en onze werkwijze vind je in het menu rijopleidingen.

Rijschool Overtoom geeft 50 plus rijlessen in de regio Amsterdam

Kort door de bocht

Fileparkeren, hellingproef, spiegels, spiegels, spiegels, wie herinnert zich niet de voorzichtige schreden die hij op het pad van de schone autorijdkunst heeft gezet. Het leek alsof je het nooit zou leren, het leek alsof de serie lessen eindeloos zou zijn. En toch heb je op een dag dat felbegeerde papiertje in handen. En dan lijkt de weg erheen opeens een stuk minder lang.
In haar informatieve en vermakelijke boek Kort door de bocht verhaalt Thilly Kuiper wat zij allemaal heeft moeten doen om haar rijbewijs te halen. Steeds maar weer oefenen, meerder keren examen doen, gezellig babbelen met de instructeur, maar toch altijd het hoofd erbij. Haar boek is een groot plezier om te lezen. Niet alleen omdat menigeen zich er in zal herkennen – met name de mensen die op wat oudere leeftijd nog besluiten mobiel te worden – maar vooral omdat ze haar verhaal zo plezierig vertelt. Vlot, vrolijk, vol zelfspot en informatief. Een must voor wie de weg nog voor zich heeft, een genot voor wie hem achter zich heeft liggen.

Bestel dit boek bij gopher.nl/shop