Rij MONO-Daar kun je mee thuiskomen

De Nederlandse overheid komt met een broertje voor BOB, bekend van de gelijknamige campagne. Het startschot voor een nieuwe campagne tegen appen en bellen in het verkeer heet “RIJ MONO” en moet een grootschalige campagne worden om mensen bewust te maken.

Rij zonder afleiding, Rij MONO

De campagne “Rij zonder afleiding, Rij MONO” heeft betrekking op het niet gebruiken van de telefoon in het verkeer. De Nederlandse overheid zet groots in op de campagne en laat deze voor een periode van minimaal 10 jaar duren. Het gebruik van de smartphone achter het stuur leidt onder andere tot een stijging in het aantal verkeersslachtoffers. Tevens zorgt het voor gevaarlijke situaties op de weg en mensen moeten hier meer bewust van worden.

De overheid werkt samen met telecomproviders

De overheid werkt samen met telecomproviders, Veilig Verkeer Nederland (VVN), de Fietsersbond, ANWB en Rijkswaterstaat. Met de campagne, die onder andere onder de aandacht wordt gebracht met reclamespotjes op radio en tv, wordt opgeroepen om anderen niet te storen tijdens het rijden. Ook wordt aangeraden gebruik te maken van functies (of apps) die meldingen en de telefoon zelf dempen.

Eén ding tegelijk kunnen in het verkeer

MONO staat volgens Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur ervoor dat we maar één ding tegelijk kunnen in het verkeer. Daarbij zit een ongeluk in een klein hoekje en kan ‘even dat appje lezen’ fatale gevolgen hebben. De eerdere BOB-campagne is onder een grote groep Nederlanders bekend en steeds vaker durven mensen hier “voor uit te komen” waardoor deze over het algemeen effectief is gebleken.

Meer informatie over rij MONO vind je op rij MONO

Deel dit bericht