Nieuwe vraagvormen vanaf januari in het theorie-examen

Vanaf 2 januari 2018 komen er weer nieuwe vraagvormen in het theorie-examen bij. De hotspotvraag en de single-sleepvraag. Bij de hotspotvraag geeft de kandidaat antwoord op een theorie-examenvraag door het aantikken van een afbeelding. Bij de single-sleepvraag sleept de kandidaat een vinkje naar het juiste antwoord in een afbeelding. Het CBR verbetert het theorie-examen stap-voor-stap. Zo zijn er afgelopen jaren duizenden nieuwe vragen toegevoegd, afbeeldingen vernieuwd en gebruiken we bewegend beeld. Het doel is nog beter toetsen of een kandidaat de regels kent, begrijpt en inzicht in het verkeer heeft.

Sinds begin 2017 komen kandidaten de sleepvraag tegen in het theorie-examen. Het grote voordeel van deze nieuwe vraagvormen is dat er minder tekst nodig is om een vraag te stellen en dat is prettig voor al onze kandidaten. Je moet je nog steeds echt goed voorbereiden. Gemiddeld slaagt 42,7% voor het theorie-examen voor de auto.

Deze theorie vragen (zie onderstaand filmpje) kom je onder andere tegen in het theorie-examen. De eerste twee zijn de nieuwe vraagvormen.

Nieuwe vraagvormen vanaf januari in het theorie-examen

 

Deel dit bericht