Leerlingen moeten maanden wachten op uitslag gezondheidsverklaring

Het CBR kampt met een achterstand bij het verwerken van de gezondheidsverklaringen

Niet alleen rijvaardigheid heeft een achterstand opgelopen, maar ook de medische sector bij het CBR. Er zijn inmiddels meer artsen en medisch assistenten ingezet om de lange wachttijden weg te werken. Bovendien verkent het CBR de optie om de geldigheidsduur van de gezondheidsverklaring te verlengen of onbeperkt te maken.

De gezondheidsverklaring is vorige maand aangepast en uitgebreid. Begin dit jaar werd het klantenportaal Mijn.Cbr.nl gelanceerd. Op deze site kan de leerling zelf de verklaring invullen. “Er zijn nog wat problemen, zowel technisch als inhoudelijk die het CBR er nog uit moet halen, maar over het algemeen gaat het goed.

Achterstand

“Als een kandidaat een vraag uit de verklaring met ‘ja’ beantwoordt dan duurt het soms maanden voordat hij antwoord krijgt. Het is een kwestie waar het CBR momenteel aan werkt. CBR medewerkers hebben overgewerkt, ook zet het CBR meer medewerkers in.

Geldigheidsduur

Ook kijkt het CBR naar de mogelijkheid om de geldigheidsduur van de gezondheidsverklaring te verlengen of zelfs onbeperkt te maken. Het komt geregeld voor dat leerlingen slagen voor het praktijkexamen, maar vervolgens het rijbewijs niet kunnen aanvragen omdat de geldigheid van de verklaring is verlopen. Het CBR is met de brancheverenigingen in gesprek om dit probleem te verhelpen.

 

Deel dit bericht