Hoger opgeleiden slagen minder vaak in één keer voor hun rijbewijs

Uit onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Privilege DriveXpert blijkt dat het vooral hoogopgeleide jongeren niet lukt in één keer hun rijbewijs te halen. Van de 1.500 ondervraagde automobilisten lukte het slechts 51% van de hoger opgeleiden om het rijbewijs in één keer te halen. Bij de ondervraagden die juist helemaal geen diploma in het hoger onderwijs hebben, ligt dat percentage hoger: op 59%.

Studierichting bepalend voor je rijkwaliteiten

Ook je studierichting is volgens het onderzoek bepalend voor je rijkwaliteiten. Wiskunde- en Wetenschapsstudenten hadden meer pogingen nodig dan automobilisten die Talen, Geschiedenis, Literatuur of Filosofie studeerden.

Individuele activiteiten tegelijkertijd coördineren.

Professor psychologie Dr. Lee Hadlington denkt dat het verschil in het aantal pogingen te maken heeft met de verschillende vaardigheden die je bezit. “Autorijden is een taak waarbij je verschillende individuele activiteiten tegelijkertijd moet coördineren. Dat is een totaal andere vaardigheid dan wanneer je moet studeren voor een diploma. Zo heeft iedereen zijn talenten!

Deel dit bericht