Beoordelingen

Rijschool Overtoom scoort een ruime 9 in de beoordelingen op klantenvertellen.nl. Voor goede service, deskundigheid en prijs-kwaliteit, zit je bij ons goed.

Na jaren rijangst heb ik weer plezier in het rijden gekregen dankzij Wilma.

Na jaren rijangst heb ik weer plezier in het rijden gekregen dankzij Wilma. Les gekregen met veel geduld en flinke dosis humor, mijn zelfvertrouwen bij het rijden is weer terug.
- Amsterdam

Super!

Super ervaring gehad bij de overtoom. Mijn instructrice Sabina gaf mij de juiste adviezen en het vertrouwen in mijzelf. Zij was altijd geduldig, heel erg flexibel met het inplannen van de lessen en houdt van een beetje humor! Ik ga mijn lessen bij haar nog missen maar ben blij dat ik in 1 keer ben geslaagd met dank aan haar! Ik raad deze rijschool maar in het bijzonder Sabina zeker aan!
- Amsterdam

Prettige rijschool met ervaren instructeurs

De lessen met Jan waren altijd dikke prima! Duidelijke uitleg wat beter kan en altijd gewoon lekker rijden. In een keer geslaagd.
- Amsterdam

Hele aardige rijleraar en goed geregeld.

Ondanks Corona alles goed geregeld en een goede docent
- Amsterdam

Lang leve de rijlessen/levenslessen van Francis

Je leest natuurlijk veel recensies met:' het was zo leuk etc en je moet echt voor deze rijschool gaan en dan precies deze instructeur/instructrice'. Hier is dat dus echt het geval. Toen ik net 17 was geworden, kreeg ik een proefles bij Francis. Ik kende Francis al dus we hadden het dan ook extra gezellig. Ik weet nog wel dat ik met zweethandjes de auto instapte, want ohw wat was dit toch spannend, zo'n nieuw avontuur. Maar toen we eenmaal begonnen waren, waren ook wij niet meer te stoppen. De wekelijkse lessen waren dan ook voor mij uurtjes om naar uit te kijken, want dan kon je weer met een glimlach en allerlei gekke verhalen de auto uit. Tijdens de wekelijkse lessen moet je natuurlijk wel wat leren, en dan kan je natuurlijk zeggen van :' ze doet het echt goed etc'. maar zoals ik al eerder zei, dit was ook hier weer het geval. Zo was de koppeling in het begin een struggle, maar snel had ik daar mijn handigheid in gevonden, toen was dat het achteruit inparkeren, want ja je wilt wel zo recht mogelijk staan. Ook dat kon ze zo goed uitleggen door trucjes. Toen ik eenmaal na twee keer mijn theorie had behaald, was het aftellen geblazen, want de datum voor het praktijkexamen was in zicht. Door privé-omstandigheden hebben wij dan ook TWEE WEKEN van tevoren, voor de datum van mijn Tussentijdse toets, deze TT kunnen omzetten naar examen. en dan gaat de tijd wel erg snel. Omdat ik al zo goed was voorbereid door de goede lessen, kon ik met een goed gevoel het examen in. En wat denk je? Ik ben gewoon geslaagd. Deze topper van een instructrice, met de gekste verhalen en de meest simpele handige trucjes om bijvoorbeeld achteruit in te parkeren, heeft mij met een gerust gevoel het examen ingewerkt. Ik zal U dan ook vertellen, dat het kiezen van deze rijschool bij deze instructrice, echt een topidee is. De lessen zijn eigenlijk autorijlessen en levenslessen in een. Je voelt je gelijk op je gemak als je met Francis al een woord hebt uitgewisseld.
- Westzaan

Aanrader!

Heel erg tevreden over Rijschool de Overtoom en vooral over Gülhan die mij erg heeft geholpen maar haar enthousiasme en met haar ervaring als rijinstructrice. Ik ben altijd met plezier de auto ingestapt!
- Amsterdam

Geweldige rijschool!

Na 14 lessen heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Pieter Paul heeft me tijdens het proces zeer prettig begeleid. Ik raad Rijschool Overtoom aan iedereen aan, naar mijn mening de beste Rijschool van Amsterdam.
- Amsterdam

Vertrouwd, veilig en zelfstandig rijden bij Rijschool Overtoom

Ik ging op mijn intuïtie af, typte Rijschool Amsterdam in op google en vond al snel Rijschool Overtoom. Ik wist direct dat ik niet verder hoefde te zoeken. Het contact aan de telefoon met Carla en Belinda voelde goed en de website zag er professioneel, doordacht en overzichtelijk uit. Geen onzin over goedkope aanbiedingen of slaging garanties. Voornamelijk het kopje (Vrouw)vriendelijk rijles en Faalangst rijles bevestigde mijn intuïtie. Beide iets waar ik behoefte aan had. Na een proefrit met Ayten voelde het gelijk al goed. Zij vertelde mij die eerste les over haar manier van instrueren: ''Ik ga je leren om op gevoel te rijden''. Pas na het behalen van mijn rijbewijs viel pas echt het kwartje: Ayten is een pro in het begeleiden van zelfstandig rijden. Tijdens het rijden bracht Ayten mij altijd weer terug in het hier en nu en liet mij vaak opnieuw een kruispunt herhaling om te ervaren wat er daarvoor is gebeurd. Het autorijden met haar gaat echt in je systeem zitten. Rijden bij Ayten is een enorme aanrader: ze is streng (op de juiste manier), grappig en zeer flexibel. Ik heb een fijne tijd met haar gehad en zal haar zeker missen. Bedankt Rijschool Overtoom!
- Amsterdam

Superfijne lessen en hele goede klantenservice!

Ik heb met veel plezier gelest bij Overtoom. Naziha was een fijne, relaxte instructrice en het contact met de rijschool zelf was ook altijd goed.
- Amsterdam

van mijn rijangst af door wilma

Ik heb 13 jaar geleden mijn rijbewijs behaald, na een spoedcursus van de ANWB. Niets ten nadele van de ANWB, maar die spoedcursus is voor mij een zeer slecht idee geweest, voor mij was het beter geweest om over een lange tijd een rijlessen te doen om in alle rust aan rijden te wennen, "in te laten slijten" zeg maar. Nu was ik geslaagd (3e keer en eerder teleurgesteld dan blij) maar nog te onzeker om te gaan rijden en omdat ik in Amsterdam woon, genoeg redenen bedacht dat het ook niet hoefde. In die 13 jaar heb ik sporadisch gereden, de angst sloeg er steeds meer in tot ik met klotsende oksels en gevoel van hyperventilatie ook echt niet meer durfde. Omdat ik het toch nog een kans wilde geven heb ik met bibberende benen Rijschool Overtoom gebeld (kwam er o.a. bij deze beoordelingen erg goed uit) voor rijangstlessen. Wilma haalde mij op en ze is eerst naar een rustige plek gereden waar ik weer even de basics uitgelegd kreeg en voorzichtig al proberen. We gingen daarna de weg op, maar een rustig deel van de stad. Ze stelde mij erg op mijn gemak en gaf goede tips. Zij stelde mij alleen al gerust dat mijn angst niet echt rijangst was maar gewoon onervarendheid en dat we daaraan zouden werken. Dat ik heus niet dat ene hopeloze geval ben die het nooit zal leren. Leren "ver" te kijken of eigenlijk "waarnemen". Ik heb geen klotsende oksels meer maar vind het nog wel steeds erg spannend en daar moet ik nu zelf mijn volgende stap zetten: een greenwheels abonnement en wekelijks gaan ríjden, gewoon dóen. Daar ben ik nu mee bezig en moet zeggen dat ik er nu ook vertrouwen in heb gekregen. Eerst volgende mijlpaal: alleen autorijden (alleen het idee al brrr ;)).
- Amsterdam

Francis is absoluut de liefste en meest bijzondere rijinstructrice die je ooit zult meemaken.

Francis is absoluut de liefste en meest bijzondere rijinstructrice die je ooit zult meemaken. Na eerdere negatieve ervaringen met rijscholen was ik vrij angstig toen ik de eerste dag in de auto stapte. Het zweet brak me letterlijk uit en slapeloze nachten had ik ervan. Al die zenuwen waren voor niks. Na ongeveer een minuut in de auto voelde ik me helemaal op mijn gemak en na een rijles wist Francis meer van mij dan veel vrienden/kennissen van mij weten. Het voelde zo vertrouwd, alsof we elkaar al jaren kenden. In plaats van tegen rijles opzitten keek ik wekelijks echt uit naar de les. Samen lachen, huilen en meezingen met Christmas hits, het maakte allemaal deel uit van mijn wekelijkse rijles. Ja, we hebben in dit jaar heel wat meegemaakt samen. Het waren absoluut rijlessen die ik zeker niet had willen missen. Francis is zoveel meer dan een rijinstructrice. Ze is uniek, een one of a kind, een fantastisch een waanzinnig lief persoon waarvan je hoopt dat je er meer van ontmoet in je leven. Iemand met een gouden hart. Iemand waarvan je weet dat je daar de rest van je leven contact mee zal houden. Just like family. Wat ik met dit verhaal wil zeggen: Ik weet dat er veel rijscholen/instructeurs zijn en dat de keuze soms overweldigend lijkt. Neem van mij aan, kies voor Francis, je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Francis, je bent een topper! Sending you all the love of the world!
- Amsterdam

Gemak en hoge kwaliteit

Bij het uitzoeken van een rijschool lette ik vooral op prijs, slagingspercentage en gemak. Met alle drie zit het bij Rijschool Overtoom helemaal goed. De prijs is gemiddeld maar je krijgt hier meer voor terug dan bij andere rijscholen: je kan makkelijk zelf online je lessen vooruit plannen en de instructeur (Rein) was uitstekend. Ook ligt het slagingspercentage hoger dan bij andere grote rijscholen.
- Amsterdam

Top instructrice!

Het was altijd gezellig met Sabina. Dankzij haar ik heb in 1x mijn examen kunnen halen. Ze kan op de goede momenten streng zijn en dat werkte bij mij erg goed. Ik vind het bijna jammer dat ik geen lessen meer hoef te volgen :). Sterk aan te raden! Ook met de rijschool zelf heb ik, als het nodig was, goed contact kunnen hebben en altijd snel reactie gehad.
- Amsterdam

Lang leve Francis

Vanaf het begin viel ik bij Overtoom in een warm bad, meteen al bij het telefonische intake gesprek werd goed doorgevraagd zodat ze me een beetje leerden kennen en me konden matchen aan de juiste instructrice. En ik had geluk want ik kreeg Francis. En vanaf de eerste les was dit zo fijn: ze begreep meteen waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed, ook al waren ze nog zo onlogisch. Ze nam de tijd om me op mijn gemak te stellen, ze leerde me dealen met faalangst en perfectionisme (de rijlessen waren ook een soort coaching, dus wat dat betreft is het ook 2 voor de prijs van 1), ze bleef geduldig en soms ook streng als dat hielp om iets te snappen. Ze pakt alles grondig aan dus je kunt er echt op vertrouwen dat als je gaat afrijden dat je het kan. Ik ben blij met mijn rij-examen, maar ik ga de wekelijkse lessen missen.
- Amsterdam

Professioneel en aardige instructeur

Ben zeer tevreden en in 1 keer mijn rijbewijs hehaald. Super blij!
- Amsterdam

Heel fijn en geleid in 1 keer mijn rijbewijs gehaald

Ik heb zelf rijles gehad van Nordin, hele fijne instructeur heel geduldig en legt alles goed uit en je kan alles aan hem vragen, ook vond dat de communicatie heel goed is hier
- Amsterdam

Fantastisch

Dankzij de leerzame en gezellige lessen van Jonathan heb ik mijn rijbewijs zonder problemen gehaald.
- Amsterdam

Mega tevreden!

Ik voelde me vanaf het begin meteen op mijn gemak bij Aysel dus ik vond het heel prettig om met haar te rijden. Ze is erg geduldig, oplettend en geeft duidelijke instructies en feedback waardoor ik mezelf goed kon verbeteren. Ik had het gevoel dat ze vertrouwen in mij had en dat moedigde mij enorm aan! Bovendien was het altijd gezellig in de auto, kortom, mega tevreden!
- Amsterdam

Heel fijne lessen waarbij ik weer vertrouwen heb opgedaan om zelf te rijden

Na 20 jaar geen auto meer gereden te hebben, vond ik dat het tijd werd om weer te gaan rijden. Ik was er echter van overtuigd dat ik het niet meer kon en heb mij daarom aangemeld voor een aantal (opfris/rijangst) lessen. Wilma heeft mij in 6 lessen klaargestoomd voor het zelfstandig rijden. Zij was daarbij heel geduldig en doortastend door mij uit te dagen om dingen te doen die ik "eng" vond zonder in situaties terecht te komen waar ik mijn vertrouwen in mijn eigen kunnen zou verliezen. Dankzij Wilma heb ik nu voldoende vertrouwen om een eigen auto aan te schaffen en eindelijk weer alleen te rijden. Bedankt!
- Amsterdam

Opfrislessen bij Wilma

Vier jaar geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald, door de fantastische lessen van Ab bij Rijschool Overtoom. Zoals velen in Amsterdam reed ik vrijwel nooit, en voelde het niet fijn om zelfstandig te rijden. Daarom heb ik drie opfrislessen gedaan bij Wilma. Wilma was heel geduldig (vooral de eerste les was ik nogal panisch) en ze gaf heel goede tips! Na twee lessen heb ik weer zelfstandig gereden. Daarna nog een les genomen om parkeren te oefenen. Ook dit gaat nu goed! Nu is het aan mij zelf om te blijven oefenen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik raad Rijschool Overtoom aan iedereen aan!
- Amsterdam

Dankzij Wilma in 1x geslaagd!!

Hele goed ervaring gehad met de rijschool! Ze zijn heel vriendelijk en helpen je ook goed als het niet klikt met je instructeur! Na een overstap heb ik terecht gekomen bij Wilma die mij zelfvertrouwen heeft gegeven achter het stuur. Naast de gezelligheid in de auto heb ik nu ook veel plezier in het rijden zelf!
- Ouderkerk aan de Amstel

In 1 keer geslaagd!

Eenvoudige en duidelijke communicatie met de rijschool. Peter Paul is een fijne en geduldige instructeur waar je ook goed mee kunt lachen. Ik had nog wat weinig zelfvertrouwen in het rijden, maar Peter Paul had wel vertrouwen in mij en toen ik in 1 keer slaagde zei hij als eerste 'zie je wel'. Heerlijk. Ik had het echt niet durven hopen!
- Amsterdam
734 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Waarom rijschool Overtoom

100% van onze Overtoom klanten bevelen ons aan met een gemiddelde beoordeling van 9.2