Ongevalsrisico van jonge autobestuurders

2toDrive voor jonge automobilisten

Wist je dat jonge automobilisten (18-24 jaar) naar verhouding veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn dan oudere automobilisten? Daarnaast is het (dodelijk) ongevalsrisico van jonge autobestuurders ruim vijf keer zo hoog als voor oudere en ervaren bestuurders. Je kunt al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Op je 17e kun je zelfs al je rijbewijs halen!  Hoef je niet meer te wachten tot je 18e jaar! En ook nog eens extra veilig, want door extra rijervaring op te doen, verklein je de kans op ongelukken.

Het hoge risico van jonge automobilisten komt zowel door gebrek aan ervaring als door factoren die samenhangen met de leeftijd. Bij deze laatste gaat het vooral om de hersenontwikkeling en om extra gevoeligheid voor de sociale omgeving. Maar ook het effect van factoren als alcohol, drugs en afleiding.

De afgelopen vijftien jaar zijn in Nederland verschillende maatregelen ingevoerd voor de veiligheid van jonge automobilisten. Belangrijke vraagstukken voor de jonge automobilisten van de toekomst komen voort uit ontwikkelingen als sociale media en de toenemende drukte en automatisering van het verkeer.

Meer informatie over 2toDrive voor jonge automobilisten vind je op onze website 2toDrive rijles vanaf 16.5 jaar 

 

Deel dit bericht