Eind september start een social-media campagne van het CBR in samenwerking met de rijschoolbrancheverenigingen BOVAG , FAM en VRB. Wie het komend halfjaar op Google, Facebook of Instagram woorden intikt als autorijles, praktijkexamen en rijbewijs, krijgt praktische tips aangeboden op een speciale miniwebsite. Bekijk ook onze 10 tips om te slagen voor je praktijkexamen.

Uit klantonderzoek weten we dat kandidaten zo vroeg mogelijk en beter meegenomen willen worden in het traject op weg naar het rijbewijs. Zo kunnen ze een keuze maken voor een goede rijschool en weten ze hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op het examen. Met de tips stellen we ze nog beter op hun gemak door de duidelijkheid die ze van tevoren kunnen krijgen.

Tips voor het vinden van een goede autorijschool

Na een uitgebreide inventarisatie hebben de rijschoolbrancheverenigingen en het CBR de tips voor het halen van het rijbewijs geformuleerd. De tips zijn getoetst door het klantpanel van het CBR. De belangrijkste tips volgens het klantpanel zijn:

  • Wat is een goede rijschool
  • Hoeveel kost het halen van het rijbewijs
  • Hoeveel autorijlessen heb ik nodig voor mijn rijbewijs

Daarnaast zijn nog diverse andere tips geformuleerd, die allemaal aan bod komen in de social-mediacampagne. Zoals:

Ook voor de ouders

Wie het komend halfjaar via Facebook, Instagram of Google op een rijbewijstip klikt, krijgt ook de andere tips in beeld. De hoop is dat naast kandidaten ook ouders deze informatie meekrijgen. In veel gevallen beslissen en betalen die mee met betrekking tot de rijopleiding van hun kinderen, zeker sinds de komst van 2toDrive.

De inhoud van alle tips heeft het CBR afgestemd met de rijschoolbranche. De informatie over de lengte en de kosten van de rijopleiding zijn gebaseerd op een onderzoek dat het CBR in het voorjaar van 2017 heeft gehouden onder kandidaten voor het autopraktijkexamen. Uit de ruim 7.000 reacties is gebleken dat de kandidaat gemiddeld 38 lesuren nodig heeft om te slagen en gemiddeld ruim 2.300 euro voor het behalen van het rijbewijs heeft betaald, inclusief kosten voor examens, gezondheidsverklaring, pasfoto’s en het rijbewijsdocument zelf.

Laat een reactie achter